MENU
Bantuan Laman Utama Menu Utama Carian Galeri Foto Kalendar Mobile Web Panduan Pengguna Forum RSS Bantuan Kod QR

 

Menu Utama portal MDPM terdiri daripada :

Menu Info Pasir Mas menyediakan informasi berguna tentang Pasir Mas kepada pengguna portal. Antara maklumat yang terdapat dalam menu ini adalah seperti maklumat kawasan, tempat-tempat menarik, pengangkutan awam serta kemudahan direktori.

Pengguna portal juga dapat mengetahui pelbagai perkhidmatan yang disediakan di sekitar Pasir Mas berserta panduan alamat melalui menu Perkhidmatan. E-perkhidmatan juga disediakan oleh pihak Majlis bagi memudahkan pengguna membuat semakan cukai pintu, kompaun, permohonan lesen dan penjaja.

Menu Sumber adalah capaian di mana pengguna dapat merujuk kepada pelbagai maklumat seperti pekeliling, jadual, kompaun, dan aspek-aspek perundangan di bawah tadbir Majlis. Pengguna juga boleh turut serta berbincang serta memberi pandangan melalui ruangan Forum yang disediakan.

Menu Berita & Peristiwa memuatkan informasi terkini serta pengumuman yang telah dan akan berlaku di sekitar Pasir Mas. Galeri Foto juga merupakan salah satu submenu yang terdapat dalam menu ini yang memuatkan pelbagai koleksi gambar menarik.

Semua maklumat penting tentang Majlis Daerah Pasir Mas dan pengurusannya dikelaskan di dalam menu MD Pasir Mas.